Grøn hverdag

Kartoffelmos

Kartoffelmos

0 Comments

Kartoffelmos som tilbehør.

Her får du en helt enkel opskrift på kartoffelmos, som kan erstatte ris og pasta som tilbehør til mange retter. Du kan f.eks. servere den til vikingegryde eller chili sin carne. Jeg foretrækker at bruge bagekartofler, fordi de er lette at mose og hurtige at skrælle. Hvis du har en kartoffelmoser, så er det virkelig let og hurtigt at lave selve mosen. Jeg har købt min kartoffelmoser i Ikea, se billede under opskriften.

Opskrift

Kartoffelmos

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1,5 kg. bagekartofler
  • 2 dl. plante el. alm. mælk
  • 50 gr. vegan block el. smør
  • 1 tsk. salt og lidt peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog kartoflerne i usaltet vand i 20 minutter eller indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt plante el. alm. mælk, smør, salt og peber.
    (Gem kartoffelvandet, hvis du foretrækker at bruge det i stedet for mælk.)
  • Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, eller med elmixer. Brug dejkrogene så kartoffelmosen ikke bliver lang og sej. Den må gerne forblive lidt rustik (klumpet).
  • Server kartoffelmos som tilbehør til gryderetter efter eget valg.
    Mosen holder 3-4 dage i køleskab, men den er ikke frysevenlig.
  • Næringsindhold pr. 100 gr.
    Energi: 372 kj. Kulhydrat: 13,7gr. Fedt: 2,4 gr. Protein: 2,2 gr. Fibre: 1,4 gr.
Kartoffelmoser.
Opskrift kartoffelmos
Kartoffelmos som tilbehør til vikingegryde.

Mange muligheder.

Kartoffelmos kan varieres i det uendelige. Du kan bruge mange forskellige rodfrugter så som pastinak, gulerod eller persillerod. Det kan være nødvendigt at justere væskemængden, hvis du erstatter nogle af kartoflerne med mere vandholdige grøntsager. Du kan også tilsætte forskellige krydderurter som f.eks. persille, timian eller rosmarin.

Hvis du ikke ønsker at bruge mælk, kan du også gemme kogevandet fra kartoflerne og bruge noget af det i stedet for mælk.

God fornøjelse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *