Grøn hverdag

Om Tilu

Om Tilu

Velkommen til Tilu -grøn hverdag.

– her handler det om familievenlig og grøn hverdagsmad.

Her på bloggen finder du opskrifter på enkel og grøn hverdagsmad. Du behøver absolut ikke ændre hele din livsstil for at være med her. Du kan starte med at prøve en plantebaseret opskrift i ny og næ. Prøv f.eks. en af børnenes favoritter Linsebolognese. Hvis du ønsker det, kan du udskifte de plantebaserede alternativer, jeg foreslår, med traditionelle animalske fødevarer. Det gør jeg selv i mit daglige arbejde, hvor jeg laver mad i en integreret daginstitution i Aarhus. Men selvom jeg her bruger både fisk, æg og mælkeprodukter, så har jeg dog stort fokus på at bruge så mange grøntsager, frugter, kerner, nødder, fuldkornsprodukter og bælgfrugter som muligt.

Plantebaseret havregrød.

At spise en sund, nærende og mere plantebaseret kost, behøver ikke at være forbundet med store udgifter og utallige ture til alverdens eksotiske butikker. Tværtimod er nogle af det mest nærende fødevarer meget billige og kan købes i de fleste danske supermarkeder. Det gælder fødevarer som grove grøntsager, bælgfrugter og fuldkornsprodukter.

Om Mig.

Jeg hedder Tina Lund og har en bachelor i ernæring og sundhed. Jeg lever selv overvejende plantebaseret, med lidt fisk og mælkeprodukter drysset ind hist og pist. Opskrifterne her på Tilu er primært plantebaserede, men du kan som sagt udskifte ingredienser efter dit eget ønske. Så hvis jeg f.eks. foreslår sojamælk, kan du bare udskifte med almindelig mælk. Her på bloggen deler jeg de opskrifter, jeg bruger på mit arbejde. Det vil sige, de er yderst børnevenlige. Jeg deler dog også nogle af mine egne favoritter, som jeg ikke nødvendigvis serverer i institutionen.

Børnevenlig plantebaseret ærtesuppe.

En stor bonus ved at spise mere plantebaseret er, at det bliver virkelig nemt at følge de officielle kostråd. Det første kostråd lyder f.eks. helt enkelt: spis planterigt, varieret og ikke for meget. Når dine retter hovedsagligt består af planter, bruger du ofte flere forskellige ingredienser som f.eks grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter i retterne. Det gør retterne mere varierede og mindst lige så mættende som et stykke kød med sovs og kartofler. En plantebaseret kost gør det selvsagt også langt lettere rent faktisk at få de 600 gram frugt og grønt, som det anbefales vi får dagligt. Hvis du vil læse mere om de officielle anbefalinger, kan de finde dem på Alt om kost.

God fornøjelse

Tina Lund