Grøn hverdag

Marokkansk kikærtegryde.

Marokkansk kikærtegryde.

0 Comments

Spændende ret fra det nordlige afrika.

Marokkansk køkken byder traditionelt set på smagsfuld, krydret mad. Det indeholder også både søde og syrlige elementer, og marokkansk kikærtegryde er ingen undtagelse. Den er fuld af aromatiske krydderier og krydderurter. Den serveres med bulgur, og raita. Raita yoghurtdressing med agurk. Lav den med en plantebaseret eller almindelig græsk yoghurt med revet agurk, spidskommen, mynte og citron, og det er en uundværligt del af retten. Kikærtegryden smager fantastisk og kunne blive din nye ynglingsret.

Opskrift

Marokkansk kikærtegryde.

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1/2 tsk. ingefær (du kan også bruge lidt frisk, revet ingefær)
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. chili
  • 1 ds. flåede hakkede tomater
  • 1 ds. kikærter
  • 1 ds. kokosmælk
  • 150 gr. hakket spinat fra frost
  • 1 håndfuld bredbladet persille hakket
  • 1 tsk. salt
  • peber

Sådan gør du

  • Svits Krydderierne kort i olien inden du tilsætte løg, hvidløg, og gulerod, og lader det svitse med ved middelhøj varme indtil løgene er klare.
  • Tilsæt flåede, hakket tomat, kokosmælk og kikærter og lad det simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt spinat og lad retten simre yderliger 10 minutter.
  • Lige inden servering tilsættes persille.
  • Server med bulgur, gnavegrønt eller dampet grønt og evt. brød.
    Raita gør underværker som tilbehør. Lav den med plantebaseret/alm. græsk yoghurt, spidskommen, revet agurk, hakket mynte og lidt citronsaft.
    Retten holder 3-4 dage i køleskab og kan fryses.
  • Næringsindhold pr. 100 gr. uden tilbehør.
    Energi: 416 kj. Kulhydrat: 6 gr. Fedt: 6,9 gr. Protein: 2,4 gr. Fibre: 2,6 gr.
Marrokansk kikærtegryde.
Marokkansk kikærtegryde med bulgur og raita.

Bulgur og Raita.

Bulgur har en yderst børnevenlig og mild smag, som passer godt til marokkansk kikærtegryde. Bulgur er lavet af parboiled hvedekerner, og kan bruges i stedet for ris, kartofler eller pasta. Det har et højt indhold af vitaminer, mineraler og kostfibre. Desuden er tilberedningstiden kort, hvilket også er fordelagtigt. Som sagt smager retten bedst, hvis den serveres med raita. Hvis ikke du lige ligger inde med spidskommen, frisk mynte og citron, så fungerer det også at lave raita med blot yoghurt og revet agurk, som den hurtige løsning.

God fornøjelse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *