Grøn hverdag

Eksotisk grød

Eksotisk grød

0 Comments

Grød med eksotisk inspiration fra kokos og ananas.

Denne eksotiske grød er anderledes, og får sin fantastiske smag fra ananas, kokosmel og kokosmælk. Det gør den til en cremet og let syrlig grød, der dog stadig har masser af sødme. Når du samtidig topper den med frisk ananas (eller ananas fra dåse, hvis du har travlt), ristet kokos og hakkede mandler, bliver den også frisk og får noget crunch. Mandlerne og kokosmelet kan bruges, som der er. Men de er også super lækre, hvis du rister dem en smule. Hvis ikke du kan finde bygflager i dit lokale supermarked, kan du fint bruge grovvalsede havregryn i stedet for. De giver samme gode bid til grøden som bygflager. Jeg har brugt bygflager, for at vise et alternativ til de velkendte havregryn.

Eksotisk grød med ananas.

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • Grød:
  • 200 gr. bygflager (du kan bruge grovvalsede havregryn)
  • 100 gr. grovvalsede havregryn
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 ds. ananas i tern. ca. 580 gr. (Helst dem uden tilsat sukker.)
  • 2 dl. kokosmel
  • 1/2 tsk. salt
  • 8 dl. vand
  • Topping:
  • ananas i tern enten frisk eller fra dåse.
  • ristede, hakkede mandler til pynt
  • lidt ristet kokosmel

Sådan gør du

  • Blend ananas og saft med en stavblender og kom alle ingredienser i en gryde.
  • Kog grøden ved middel varme og under omrøring indtil den ønskede konsistens.
  • Juster evt. med vand og salt efter eget ønske.
  • Server grøden med Toppings.
  • Grøden kan gemmes nogle dage i køleskabet, hvis I ikke får spist det hele. Den kan enten varmes op i en gryde eller i mikroovn.
    Det er at foretrække, at de ananas der bruges, er i egen lage og uden tilsat sukker.
  • Næringsindhold pr. 100 gr. grød.
    Energi: 474 kj. Kulhydrat: 13 gr. Fedt: 4,1 gr. Protein: 2,9 gr. Kostfibre: 4,2 gr.
Toppings på grød gør den bare meget mere appetitlig.

Grød er super nærende.

Grød er næsten blevet moderne igen, og det er ikke så mærkeligt. Det er nemlig både sundt, lækkert og super nemt at lave. Grød er desuden billigt, også selvom man investerer i de lidt dyrere kornsorter som f.eks. byg. Man får desuden masser af fibre. Det anbefales at voksne får mellem 25-35 gr. kostfibre om dagen, men det er langt fra alle danskere der får det. Denne grød giver ca. 4,6 gram fibre pr. 100 gram grød. Så det bliver et godt tilskud af fibre, hvis man f.eks. spiser 200 gram grød. Fra mandlerne får du flere fibre og nogle af de sunde umættede fedtstoffer. Hvis du topper grøden med en stor håndfuld frisk ananas eller anden frisk frugt, tæller det som 1 af de 6 stykker frugt og grønt, du anbefales om dagen. Nogle synes grød er kedeligt, og det hører jeg da også af og til fra især voksne, men mange børn elsker grød. Når man tilsætter lidt smag og nogle lækre toppings, så kan grød dog være yderst velsmagende. Jeg spiser selv mest grød til morgenmad, men man kan sagtens spise grød både som frokost eller som aftensmad.

God fornøjelse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *